Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac POČETAK SARADNjE IZMEĐU SPOMEN-PARKA "KRAGUJEVAČKI OKTOBAR" I MUZEJA ODBRANE MOSKVE
 
 

POČETAK SARADNjE IZMEĐU SPOMEN-PARKA "KRAGUJEVAČKI OKTOBAR" I MUZEJA ODBRANE MOSKVE

Prošle, 2019. godine potpisan je sporazum o saradnji između više kragujevačkih i moskovskih ustanova kulture, uključujući Spomen-park "Kragujevački oktobar" i Muzej odbrane Moskve.

 

U petak, 30. oktobra, od 11 časova u kino-sali Muzeja "21. oktobar" održana je video konferencija između pomenute dve ustanove, sa kojima započinje most kulturne saradnje između Kragujevca i Moskve. To je uvod u veliki projekat između Spomen-parka i Muzeja odbrane Moskve, odnosno razmene izložbi i prezentacija između ovih ustanova u 2021. godini, kada se obeležava 80 godina od odbrane Moskve i streljanja u Kragujevcu oktobra 1941. godine.

Zbog vanredne situacije u Gradu Kragujevcu i aktuelnih protivepidemisjkih mera video konferencija je biti održana samo za predstavnike Spomen-parka i Prve kragujevačke gimnazije, koja je takođe učestvovala u konferenciji.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži