Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veliki školski čas ove godine bez publike
 
 

Veliki školski čas ove godine bez publike

Grad Kragujevac i Spomen park „Kragujevački oktobar“ obaveštavaju građane da će jedinstvena antiratna manifestacija „Veliki školski čas“, ove godine zbog svetske pandemije izazvane korona virusom biti održana bez publike.

 

Imajući u vidu da Velikom školskom času tradicionalno u Šumaricama 21. oktobra prisustvuje veliki broj naših sugrađana, apelujemo da ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije i mera kojima je dozvoljeno okupljanje znatno manjeg broja ljudi, ostanu kod kuće i prate direktan prenos ove manifestacije na RTS-u.

U prisustvu predstavnika grada Kragujevca, manjeg broja zvanica i 20 učenika Prve kragujevačke gimnazije, ansambl Knjaževsko srpskog teatra će 21. oktobra na platou ispred spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u 11.00 sati izvesti dramu „Izrešetane duše“ Venka Andonovskog u režiji Jane Maričić.

Kao simbol stradanja nevinih, manifestacija koja nas svake godine podseća na kragujevačku tragediju sa porukom da se nigde i nikada ne ponovi, Veliki školski čas prenosiće Radio televizija Srbije na svom drugom programu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži