Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dašić: U narednom budžetu Kragujevca planiraćemo sredstva za medijske konkurse
 
 

Dašić: U narednom budžetu Kragujevca planiraćemo sredstva za medijske konkurse

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavo je da je upoznat sa činjenicom da gradska uprava šest godina nije raspisivala konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima i najavio da će ta praksa biti prekinuta.

 

Kragujevac će u narednom budžetu planirati sredstva za tu namenu, koja će biti podeljena putem konkursa, precizirao je novoizabrani gradonačelnik. On je rekao da lokalni mediji očekuju ravnopravan pristup informacijama o radu lokalne samouprave i otvorenost gradonačelnika i njegovih saradnika, ocenivši da se to podrazumeva.

"Nema razloga da ne bude tako, jer ako ništa ne krijemo, nema razoga da ne budemo transparentni. Mi radimo javni posao i nismo tu radi sebe već radi građana koje vi informišete o našem radu i uvek ćemo vam biti na raspolaganju", rekao je Dašić. Dašić je razgovarao u Medijskom skloništu sa urednicima i vlasnicima lokalnih medija o problemima u njihovom radu i uspostavljanju što bolje komunikacije između lokalne samouprave i sredstava informisanja. Predstavnica NVO Res publika Bojana Vlajović Savić pohvalila je postupak gradonačelnika, koji se odmah odazvao pozivu iz Medijskog skloništa da razgovara sa predstavnicima lokalnih medija.

"Ovaj potez shvatamo kao gest dobre volje da se promeni dosadašnja loša praksa. Dobili smo čvrsta obećanja da će gradski funkcioneri biti dostupni za sve informacije, kako bi novinari i redakcije mogli objektvno da informišu javnost", rekla je Vlajović Savić.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži