Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počeo javni prevoz u Kragujevcu
 
 

Počeo javni prevoz u Kragujevcu

Od jutros je na ulicama Kragujevca 60 autobusa javnog gradskog prevoza koji saobraćaju 21 gradskom i na 13 prigradskih linija. Kragujevac je jedan od prvih gradova u kojem je uz posebne mere i po prilagođenom redu vožnje počeo javni gradski prevoz. Na stajalištima i na samom ulazu u autobus stoji informacija o ponašanju u javnom gradskom prevozu, svako vozilo je označeno, kaže Aleksandar Popović, rukovodilac Sektora za javni transport putnika u JKP Šumadija Kragujevac.

 

Ulazak putnika je na prednjim vratima, izlazak na zadnjim, u svakom vozilu je jasno označeno kretanje putnika, označena su sedišta na kojima je zabranjeno da se sedi i obeležena su mesta za stajanje. Putnici treba da prate te oznake i da drže bezbednu distancu u prevozu, uz podrazumevane zaštitne maske i rukavice. Ovakvom organizacijom u jednom vozilu može da se preveze 18 putnika, dodaje on. Rad javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca organizovaće se fazno u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

U prvoj fazi prevoz će biti organizovan za zaposlena lica i decu sa roditeljima koji imaju radnu obavezu, a koja moraju da pohađaju predškolske ustanove.

Ostale faze rada javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika organizovaće se u skladu sa epidemiološkom situcijom i po preporukama i instrukcijama Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, resornih ministarstava, referentnih ustanova i organa Grada. Dopuna eKG kartica može se izvršiti u svim objektima koji imaju eKG nalepnicu, a od danas i u prostorijama Sektora javnog transporta putnika, ul. Kralja Petra I 22. Sve informacije o redu vožnje građani mogu dobiti na zvaničnom sajtu JKP Šumadija Kragujevac https://www.kgbus.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži