Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ministar Đorđević posetio Gerontološki centar i Zavod „Male pčelice“
 
 

Ministar Đorđević posetio Gerontološki centar i Zavod „Male pčelice“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je danas trajna zaštitna odela zaposlenima u gerontološkim centrima u Kragujevcu i Mataruškoj banji, kao i u Zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“.

 

Prilikom posete Gerontološkom centru Kragujevac i Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“ pored ministra Đorđevića prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. „Ovo je još jedna u nizu poseta ustanovama u sistemu socijalne zaštite, tokom koje smo uručili trajna zaštitna odela kao pomoć u borbi protiv virusa COVID-19. Razgovarao sam sa rukovodstvom i zaposlenima o trenutnoj situaciji. Ovo je način i da pošaljemo poruku da pružamo podršku i pomoć, i da ćemo zajedno prevazići ove teške trenutke u kojima se borimo protiv korona virusa“, rekao je ministar.

Prema rečima gradonačelnika Nikolića, Krizni štab grada Kragujevca pomno prati epidemiološku situaciju u gradu, a posebno u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. Sada nam je najvažniji zadatak da u skladu sa ublažavanjem mera zaštitimo korisnike u tim ustanovama. Imamo izuzetno dobru saradnju sa resornim ministarstvom i pomoći ćemo kao grad koliko možemo“, rekao je on i dodao da, zahvaljujući svim preventivnim merama, karantinskom radu u trajanju od 15 dana, ni u Gerontološkom centru, a ni u Zavodu „Male pčelice“ nije bilo pozitivnih na korona virus, kako među korisnicima, tako ni među zaposlenima.

Zavod „Male pčelice“, podsetio je Nikolić, ima oko 900, a Gerontološki centar 309 korisnika. Đorđević se zahvalio svim zaposlenima u ovim ustanovama na predanom radu i naporima koje ulažu kako bi pružili usluge korisnicima i zaštitili ih od korona virusa.

foto: Dr Vladica Stanojević - Fontana i crkva u Zavodu „Male pčelice“

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži