Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Monahinja manastira Divostin preminula od koronavirusa
 
 

Monahinja manastira Divostin preminula od koronavirusa

U manastiru Divostin, Eparhije šumadijske Srpske pravoslavne crkve, kod Kragujevca preminula je monahinja (duhovno ime Ana) od koronavirusa, posle tronedeljnog lečenja u Kliničkom centru Kragujevac Monahinja Ana (81) je sahranjena u nedelju u porti manastira Divostin, u prisustvu malog broja vernika, sveštenika, porodice i igumanije manastira Anastasije, kćerke preminule.

 

Sve tri monahinje sestrinstva u Divostinu bile su zaražene Covidom-19. Preostale dve su ozdravile i bile su prisutne na jutrošnjoj službi u manastirskoj crkvi. Meštani Divostina kažu da su se "monahinje zarazile krajem marta, kada je Srbin iz dijaspore doneo donaciju, a sestrinstvo ga je zadržalo na zajedničkom ručku, a manastir dugo bio pod nadzorom policije".

Manastir Divostin nije zatvoren, vernici dolaze. Zvanične informacije o epidemiološkoj situaciji u Kragujevcu, broju lečenih i preminulih, komandant Kriznog Štaba Radomir Nikolić i direktror Kliničkog centra Predrag Sazdanović daju samo provaladinim televizijama i tabloidima.

foto: Spomen česma, manastira Divostin (SS)

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži