Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Onlajn nastava na studijskom programu Master informacionih tehnologija
 
 

Onlajn nastava na studijskom programu Master informacionih tehnologija

Profesori iz Sjedinjenih Američkih Država izvode onlajn nastavu na studijskom programu Master informacionih tehnologija (Master 4.0).

U cilju pružanja dodatne podrške studentima tokom pandemije koronavirusa i daljeg unapređenja sistema nastave i obrazovanja, dvanaest profesora sa univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama izvešće onlajn predavanja u okviru jednog od najsavremenijih master programa u Srbiji – Informacione tehnologije (Master 4.0) koji se realizuje na Univerzitetu u Kragujevcu.

Studenti koji pohađaju studijski program Master informacionih tehnologija (Master 4.0.) biće u prilici da u časovima trajanja zabrane kretanja prate onlajn predavanja renomiranih profesora sa različitih univerziteta u Americi. Dvanaest naučnika koji žive i rade u Americi, a koji su poreklom sa ovih prostora, izvešće nastavu iz oblasti informacionih tehnologija, čime će doprineti razvoju studenata na polju istraživanja i uspostavljanju novih oblika saradnje u budućnosti. Inicijativa za pokretanje ovog oblika nastave potekla je od profesora koji su angažovani na studijskom programu Master informacionih tehnologija i koji su zahvaljujući svom višegodišnjem internacionalnom iskustvu omogućili da nastavu izvedu i njihove kolege sa američkih univerziteta.

Predmetni profesori angažovani na Programu, gostujući profesori iz Amerike i studenti konkretnim primerom su ukazali na to da nastava može da se odvija neometano u toku vanrednog stanja, ali i na to da se primenom nastave u onlajn formi, uz korišćenje savremene tehnologije, pružaju brojne mogućnosti za unapređenje sistema nastave i visokog obrazovanja.

Profesori sa američkih univerziteta koji će izvoditi nastavu su: Zoran Đorđević, Harvard, Boston Ivan Kuraj, Masačusetski tehnološki institut, Boston Darko Marinov, Univerzitet države Ilinois, Urbana -Šempejn Veljko Milutinović, Univerzitet države Indijana, Blumington Rade Mihajlović, Univerzitet u Njujorku Zoran Obradović , Templ, Filadelfija Aleksandar Kavčić, Karnegi Melon Univerzitet, Pitsburg Jakov Crnković, Državni univerzitet Njujorka, Univerzitet u Olbaniju Emil Jovanov, Univerzitet u Alabami u Hantsvilu Aleksandar Milenković , Univerzitet u Alabami u Hantsvilu Borko Furt, Univerzitet Florida Atlantik Naptali Riše, Internacionalni univerzitet Florida.

foto: Helloquence

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži