Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bez kamate na neplaćene obaveze građana za komunalije do 30 dana
 
 

Bez kamate na neplaćene obaveze građana za komunalije do 30 dana

Komunalnim preduzećima u Kragujevcu je naloženo da građanima korisnicima javno-komunalnih usluga ne zaračunavaju kamatu na neplaćene obaveze do 30 dana od dana donošenja odluke o prestanku vanrednog stanja u Srbiji. To je odluka gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića u okviru 17 mera koje su predviđene na zaštiti stanovništva od širenja epidemije COVID-19.

 

Odlukom gradončelnika radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica, barova i restorana u hotelima i sl.) biće od 8 do 19 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica, uz obaveznu udaljenost stolova od dva metra. U pekarama i objektima brze hrane obavezno je održavanje odstojanja od najmanje 1,5 metra između kupaca. Crveni krst i Centar za socijalni rad „Solidarnost“ Kragujevac će, u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije i planiranje odbrane, u što kraćem roku da organizuju kol centar i sistem dostave lekova i namirnica osobama koje nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove.

Zaposleni u javnom sektoru, zbog privremene redukcije obavljanja poslova izazvane epidemijom, a koji ne spadaju u zaštićene kategorije, biće na raspolaganju Centru za socijalni rad „Solidarnost“ i Crvenom krstu. Naloženo je i da vozači autobusa moraju biti opremljeni zaštitnom maskom i rukavicama, a da ukoliko ne postoji fizička barijera između vozača i putnika, prostor vozača bude zaštićen najlonskom pregradom ili na drugi pogodan način. Zabranjuje se upotreba igračaka, klupa i drugog mobilijara postavljenih na javnim površinama (šetališta, javni parkovi, školska igrališta…). Naloženo je i fizičko zatvaranje dečijih igrališta, ukoliko je to moguće i vidno obeležavanje trakom.

Benzinske stanice sa teritorije grada Kragujevca moraju da sprovedu zaštitne mere koje su neophodne za sprečavanje širenja virusa, sa preporukom da se eliminiše kontakt kupaca sa točilicama za gorivo, kao i da trgovci u objektima nose rukavice i zaštitne maske.

Bankama i JP Pošti sa teritorije grada Kragujevca preporučeno je prelepljivanje najlonskom folijom tastera na bankomatima, uz redovnu dezinfekciju.

Verskim zajednicama je naloženo da obustave obavljanje obreda koji podrazumevaju posetu sveštenih lica velikom broju domaćinstava na teritoriji grada Kragujevca.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži