Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gradilišta na više od deset lokacija
 
 

Gradilišta na više od deset lokacija

Za izgradnju nekoliko novih i rekonstrukciju više objekata u Kragujevcu obezbeđene dve milijarde dinara. Da podsetimo u Kragujevcu je počela izgradnja centra koji će obezbediti čuvanje podataka od velike važnosti za državu.

 

KRAGUJEVAČKA građevinska operativa je u punom kapacitetu angažovana na izgradnji više novih i rekonstrukciji značajnih objekata u gradu, a već početkom narednog meseca će radovi vredni dve milijarde dinara biti započeti na još nekoliko lokacija. Izvršni menadžer Marketing Koncept grupe, Stefan Svičević, primetio je pomak nakon ukazivanja na probleme osipanja starih fasada u centru grada jer kako kaže već je zgrada gde se nalazi GAS sanirana u skladu sa pravilima. Ostaje još nekoliko zgrada koje imaju sličnu problematiku, nalaze se u samom gradskom jezgru i nije jedino pitanje estetike ili autentičnosti već bezbednosti po pešake, ali se nadamo da će se sa sanacijama nastaviti u još boljem ritmu.

Pritom, gotovo dve trećine novca su obezbeđene iz gradskog budžeta, dok je preostali iznos stigao iz fondova EU i iz Vlade Srbije.

Za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih saobraćajnica je izdvojeno 700 miliona dinara, što je najveće investiranje u ovu oblast još od 2003. Privodi se kraju i rekonstrukcija dva stara mosta na Lepenici, a u toku su završni radovi na dva otvorena sportska terena – u Velikom parku i Ilićevu, što je prva temeljna rekonstrukcija od izgradnje tih igrališta. Bliži se kraju i komunalno, te saobraćajno povezivanje stare i nove industrijske zone, a najznačajnije parkiralište u centru grada je konačno dobilo kišnu kanalizaciju, dok su obližnje pešačke staze uređene po najsavremenijim evropskim standardima. I većina parkova u Kragujevcu se, sa posebnim kutkom za najmlađe sugrađane, uređuje po ugledu na najbolje svetske javne prostore…U toku je i sanacija dela Trga slobode gde je nekada bilo dečije igralište.

Za izgradnju dve nove garaže u centru grada je već pripremljena dokumentacija, a Gradska uprava je raspisala konkurs za izbor izvođača radova i na garaži kod “Srca”, sa oko 300 parking-mesta. Ta investicija je procenjena na oko tri miliona evra, a planirano je da radovi počnu krajem septembra – kada bi, za 120 miliona dinara, trebalo da započene i izgradnja trga Mala vaga. Pripremni radovi na uređenju jezera Bubanj su već počeli, pa će uređenje tog parka u samom centru Kragujevca koštati 1,35 miliona evra. Gotovo 95 odsto naših projekata je dobilo “zeleno svetlo” u Evropskoj uniji i Vladi Srbije – kaže gradonačelnik Radomir Nikolić. Radi se punom parom, a poslovi koji će početi u septembru i biti završeni do kraja ove ili početka naredne godine će znatno unaprediti život u Kragujevacu. U saradnji sa nadležnima u državi, otvaramo i brojne fabrike, kako bi se nezaposlenost svela na minimum.

POMOĆ DRŽAVE

SRCE Šumadije će uskoro dobiti novu Palatu pravde i najveći državni data centar. Grad je obezbedio zemljište i infrastrukturu, a Srbija će u ova dva objekta uložiti oko 70 miliona evra. Vlada je pomogla i oko izgradnje velelepnog zdanja legata akademika Nikole Koke Jankovića, koji će uskoro – sa oko 1.600 eksponata – biti otvoren za posetioce.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži