Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac najavio pravnu borbu za vraćanje vlasništva nad odmaralištem u Hrvatskoj
 
 

Kragujevac najavio pravnu borbu za vraćanje vlasništva nad odmaralištem u Hrvatskoj

Grad Kragujevac obratiće se uskoro nadležnim organima Hrvatske i pokušati da uđe u postupak mirnog rešavanja spora u vezi sa odmaralištem u mestu Gradac pored Makarske, rekao je gradski pravobranilac Branko Petronijević.

 

"Odluku o redosledu koraka koje ćemo preduzeti doneće Gradsko veće, a sledićemo i stav domaćih organa u vezi sa srpskim odmaralištima u Hrvatskoj", rekao je Petronijević agenciji Beta navodeći da će se Kragujevac najpre obratiti Ministarstvu državne imovine Hrvatske. Po njegovim rečima, odmaralište u mestu Gradac će "kad-tad" biti vraćeno Kragujevcu koji je 50-tih godina prošlog veka kupio zemljište i sagradio nekoliko objekata u okviru odmarališta. Petronijević je kazao da je odmaralište "oteto" 1991. godine a da je u vlasništvu Hrvatske od 1999. godine kada je zakonom predviđeno da imovina pripada toj državi do okončanja postupka sukcesije.

"Mi ćemo nadležnim organima Hrvatske najpre dostaviti svu dokumentaciju koja dokazuje da je odmaralište naše. Mogli bismo i da tužimo ali ćemo videti jer ti postupci vrlo dugo traju", kazao je Petronijević. On je dodao da je tokom prošlogodišnjeg obilaska odmarališta video da su objekti u tom kompleksu obnovljeni i u vrlo dobrom stanju kao i da je nekoliko njih u upotrebi, između ostalog i za potrebe lokalnog vrtića.

foto: Jutarnji list

Komentari  

 
0 #1 Marija 22-11-2018 15:30
Tamo sam davno sa letovala sa obdanistem i skolom :-)
Pozdravljam i podrzavam ovu inicijativu.
Zelim vam uspeh!
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži