Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tesla dani 2018
 
 

Tesla dani 2018

Na Prirodno-matematičkom fakultetu, na Institutu za fiziku, povodom obeležavanja dana rođenja Nikole Tesle, a u okviru međunarodnog projekta Putevima Tesle organizuje se izložba i demonstracija modela Teslinihi patenata.

 

U okviru izložbe biće predstavljeni posteri koji opisuju život Nikole Tesle i prikazan film koji je zapravo kratka Teslina biografija. Svi posetioci će moći da učestvuju u interaktivnom kvizu i imaće priliku da pokažu znanje o Tesli i njegovom radu. Najvredniji će dobiti i nagrade. Od Teslinih patenata možete videti i saznati kako funkcionišu sledeći modeli: generator jednosmerne struje, generator naizmenične struje, polifazne struje, obrtno magnetno polje, Kolumbovo jaje, idukcioni motor, mrežni transformator, RLC kola i princip rezonancije, Teslin visokofrekvetni transformator, bežični prenos električnih signala.

Program realizuju Prirodno-matematički fakultet i Kancelarija za mlade Kragujevac. Pozivamo Vas da posetite izložbu i saznate zašto se jedan od Teslinih motora zove Kolumbovo jaje, da vidite kako Teslin transformator proizvodi munje i kako se vrši prenos rendgenskih zraka ili bežični prenos električnih signala, 10.jula u periodu od 19 do 22č, na Institutu za fiziku Prirodno - matematičkog fakulteta.

foto: Srpska dijaspora

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži