Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podrška programima i projektima od javnog interesa za grad
 
 

Podrška programima i projektima od javnog interesa za grad

Za realizaciju programa i projekata udruženja od javnog interesa za grad u 2018. godini, iz gradskog budžeta je izdvojeno 2 625 000 dinara. Ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata koji su odobreni na osnovu javnog konkursa, sa predstavnicima 23 udruženja je potpisao prof.dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

 

Na javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog značaja, stigla su 44 predloga. Komisija je odabrala 23 predloga. Ovo je način da se podrže i organizacije koje se zalažu za ljudska i manjinska prava, ali i organizacije koje se bave drugim oblastima kao što su obrazovanje, očuvanje tradicije i narodnog stvaralaštva, ekološko obrazovanje, zdrava ishrana, rad sa mladima i dr. Komisija koja je vršila odabir projekata obratila je posebnu pažnju na tematsku raznovrsnost programa i projekata - rekao je prof. dr Nedeljko Manojlović.

Među projektima koji su dobili podršku na ovogodišnjem konkursu su “Očuvanje istorijskog nasleđa naselja Stara radnička kolonija“ udruženja “Stara radnička kolonija Kragujevac“, “Balkan Fest fića 2018“ Udruženja ljubitelja fića, “Promocija grada Kragujevca, narodnog stvaralaštva i očuvanje kulturne tradicije“ Udruženja “Art mania“, “Osnaživanje žena u borbi protiv nasilja u porodici“ Srpsko-romskog udruženja Integrativni global centar, program pomoći, lečenja i udomljavanja napuštenih životinja Udruženja za zaštitu životinja “Crvena šapa“, “Unapređenje srpsko-ruske obrazovno-kulturne saradnje kroz program Most prijateljstva 2018“ Centra za mlade “Škola mira“ i dr.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');