Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac izdvaja 27,8 miliona dinara za projekte zaštite životne sredine
 
 

Kragujevac izdvaja 27,8 miliona dinara za projekte zaštite životne sredine

Gradsko veće Kragujevca je na sednici održanoj 26. janura 2018. godine donelo program raspodele sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine u ukupnom iznosu od 27,8 miliona dinara. Najviše sredstava 21,5 miliona dinara namenjeno je za subvencije javno – komunalnim preduzećima “Čistoća“ i “Zelenilo“.

 

Tako će za unapređenje sistema upravljanja otpadom, za čišćenje i rekultivaciju divljih deponija, opremanje Reciklažnog centra i drugo “Čistoća“ imati na raspolaganju 16,5 miliona dinara. “Zelenilo“ će za nabavku sadnica, ozelenjavanje i održavanje javnih zelenih površina dobiti pet miliona dinara. Za smanjenje zagađenosti opredeljeno je 3,4 miliona. Ta sredstva biće utrošena za kontrolu kvaliteta vazduha, monitoring alegrena polena u vazduhu, merenje nivoa komunalne buke, ispitivanje kvaliteta površinskih i otpadnih voda i zagađenosti zemljišta u zonama gradske deponije, izvorišta vodosnabdevanja, poljoprivrednoj i industrijskoj zoni, pored prometnih saobraćajnica i zonama individualnog stanovanja, parkova i igrališta.

Za dotacije udruženjima za projekte iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja planirano je 1,5 miliona dinara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');