Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sačuvajmo duh tolerancije i zajedništva
 
 

Sačuvajmo duh tolerancije i zajedništva

Grafiti mržnje prema Romima, kod Stare skupštine i u ulici Stojana Protića, koji pozivaju na nasilje i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi predstavljaju necivilizacijski čin koji grad Kragujevac najoštrije osuđuje. Predstavnici romske zajednice i gradske uprave dogovorili su da u četvrtak na svetski Dan tolerancije zajedno prekreče poruke mržnje dok su neki grafiti već prekrečeni.

To je ružan prizor u gradu koji neguje duh tolerancije prema pripadnicima manjinskih grupa. Verujemo da su ti grafiti još jedan način obračuna navijačkih grupa, s obzirom na to da je njihov sukob, o čemu su mediji već pisali, odavno započeo, a kulminirao tučom pre desetak dana.

Šta god da je motiv, nedopustivo je i protiv toga moramo da se borimo. Apelujemo na sve sugrađane da neguju i čuvaju duh tolerancije i zajedništva.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži