Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zapošljavanje Roma – tema okruglog stola u Kragujevcu
 
 

Zapošljavanje Roma – tema okruglog stola u Kragujevcu

U ime grada učesnike je pozdravio član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović koji je istakao važnost ovakvih projekata i zainteresovanost lokalnih nadležnih službi u učešću i aktivnostima koji se organizuju u okviru projekta. U svom obraćanju prof. dr Manojlović je podsetio na potpisanu Deklaraciju o unapređenju položaja Roma prošle godine, na izrađen Lokalni akcioni plan za Rome u okviru kojeg je formiran Lokalni mobilni tim.

 

Rad Mobilnog tima u čijem sastavu su koordinator za romska pitanja, predstavnici Centra za socijalni rad, Nacionalne službe za zapošljavanje, pedagoški asistent i zdravstveni medijator ima veoma važnu ulogu u unapređenju položaja Roma na teritoriji grada Kragujevca. Članovi tima najmanje jednom mesečno obilaze romska naselja i informišu o dostupnosti usluga lokalnih institucija kako bi se pripadnici ove nacionalne manjine integrisali u sve vidove društvenih tokova i sve u cilju ostvarivanja ljudskih prava.

Prilikom prošlonedeljne posete naselju Bresnica i OŠ “Đura Jakšić“ u kojoj više od 20 odsto učenika čine pripadnici romske nacionalnosti, lično sam se uverio u rad i važnost postojanja ovakvog tima na terenu, rekao je Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži