Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pobuna protiv lošeg rukovodstva
 
 

Pobuna protiv lošeg rukovodstva

Više desetina zaposlenih u kragujevačkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) protestovalo je, na poziv Sindikata, ispred zgrade te ustanove.

 

Predstavnici zaposlenih na jučerašnjem protestu su upoznali nadležne i javnost sa "nepravilnostima i nezakonitostima u radu aktuelnog direktora Zavoda, dr Aleksandra Kličovića", kao i sa inicijativom sindikalne organizacije ZHMP "da se isti (dr Kličković) ne reizabere na direktorsku funkciju". Jučerašnji skup bio je protest upozorenja, koji će, ukoliko sindikalna inicijativa ne dobije traženi epilog, biti nastavljen 6. oktobra, ali u "znatno radikalnijem obliku". Oni su obavestili nadležne i javnost da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu u prethodnih nekoliko godina izuzetno loše vođen, što je dovelo do nepotrebnog i nekontrolisanog trošenja ogromne sume novca, loše organizacije službe koju sve vreme amortizuje entuzijazam zaposlenih, kao i do loših međuljudskih odnosa.

Istaknuto je, pritom, da se za hitnu smenu direktora Zavoda, Aleksandra Kličkovića, nedavno na tajnom glasanju, izjasnilo 119 od ukupno 150 zaposlenih radnika, od kojih je glasalo njih 126. Gradonačelnik Nikolić ignoriše - Pokušavali smo u više navrata da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, kako bismo ga u direktnom razgovoru upoznali sa situacijom u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Gradonačelnik nas, međutim, ignoriše već dve godine, dok nam pojedini njegovi saradnici pričaju političke priče i nikako im, navodno, nije jasno zbog čega se bunimo, rekao je juče našem listu predsednik Sindikata u ZHMP Aleksandar Radojičić.

Kličković demantuje da je oštetio Hitnu pomoć Kragujevac. Najoštrije demantujem da sam svojim postupcima i odlukama naneo bilo kakvu štetu ustanovi na čijem sam čelu četiri godine, kao ni gradu, ni građanima Kragujevca, zbog kojih Hitna pomoć i postoji. Neistinite su i zlonamerne tvrdnje da se Državna revizorska institucija bavila bilo kakvim, navodnim, malverzacijama, kako se navodi u saopštenju Sindikata.

foto: Politika

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');