Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dositeja 2017
 
 

Dositeja 2017

U svečanoj sali Rektorata, 6. juna 2017. godine, predstavnici Fonda za mlade talente Republike Srbije uručili su studentima Univerziteta u Kragujevcu ugovore o stipendiranju.

 

Ove godine Dositeju, stipendiju koju Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje talentovanim i uspešnim studentima, dobilo je 100 studenata fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i to 46 studenata osnovnih akademskih studija, 19 studenata integrisanih akademskih studija i 35 studenata master akademskih studija. Ovogodišnji konkurs bio je raspisan za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

Od 2010. godine nagrada / stipendija koja se dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima dobila je ime – ”Dositeja”. Naziv nagrade inspirisan je najpoznatijim srpskim prosvetiteljem i reformatorom - Dositejem Obradovićem, koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u našoj istoriji.

Fond za mlade talente na godišenjem nivou stipendira i nagrađuje oko 2500 učenika srednjih škola i studenata. Od dana od kada je osnovan, Fond je kroz stipendije i nagrade stipendirao blizu 21200 studenata i učenika srednjih škola.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži