Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Program obeležavanja Dana Grada
 
 

Program obeležavanja Dana Grada

Gradsko veće je održanoj sednici usvojilo je Program obeležavanja Đurđevdana - Dana Grada. Program počinje 3. maja Đurđevdanskim pesničkim susretima i sedmodnevnom Revijom pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca u Knjaževsko - srpskom teatru.

 

U četvrtak i petak u organizaciji Predškolske ustanove “Đurđevdan“ biće održane Druge dečije igrarije u Pozorištu za decu. I ove godine, 5. maja u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ biće organizovan Đurđevdanski folklorni maraton na Trgu kod Krsta gde će nastupiti umetnička društva iz zemlje i inostranstva. Nakon svečane sednice Skupštine grada, koja će biti održana u subotu 6. maja u zdanju Stare skupštine, u 11 sati sledi tradicionalni Đurđevdanski dečiji karneval u organizaciji Gradske turističke organizacije.

U subotu 6. maja u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba umetničkih dela iz Fonda umetničke galerije “Nadežda Petrović“ - “Jugoslovenska umetnost druge polovine 20. veka“ a u Konaku kneza Mihaila Obrenovića izložba “Oredni i heraldika u Karađorđevom domu“. U popodnevnim satima na Otvorenoj letnjoj sceni u organizaciji Pozorišta za decu biće organizovana Pozorišna radionica za decu.

Na tradicionalnom Đurđevdanskom koncertu na Trgu kod Krsta nastupiće Kragujevački simfonijski orkestar, Gradski hor “Liceum“, Zvonko Pantović - Čipi i Dejan Stojanović - Kepa, a na Đačkom trgu Vlatko Stefanovski Trio, dok je vatromet sa zgrade Gradske uprave predviđen za 21 sat.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za usluge izrade projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnice u radnoj zoni i zoni poslovanja “Kragujevac“ - leva strana Šukine ulice.

Takođe, na sednici je prihvaćena inicijativa JKP “Gradska groblja“ za pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu za proširenje groblja Bozman. Realizacijom druge faze proširenja stvorili bi se uslovi da se na trajniji način reši problem nedostatka grobnih mesta na tom groblju.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži