Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac JANJUŠEVIĆ UMESTO LASTE
 
 

JANJUŠEVIĆ UMESTO LASTE

Javni prevoz u Kragujevcu, od danas pored ”Vulović transporta” i ”Arive” obavlja i prevoznička kuća ”Janjušević” iz Priboja, koja je u postupku javne nabavke dobila ovaj komunalni posao umesto ”Laste”.

 

Novi prevoznik saobraćaće na 12 linija prigradskog prevoza sa 14 vozila, dok će gradske linije koje su do nedavno pripadale ”Lasti” medjusobno raspodeliti Vulović i Ariva. Za gradjane, korisnike javnog prevoza, ništa se ne menja u redu vožnje, izuzev činjenice da se jedina linija, i tip otvorenog autobusa – ”Leptirić ” od danas ukida.

Problem u obavljanju ove komunalne delatnosti nastao je kada je ”Lasta” najavila odlazak iz Kragujevca, i objavila da zatvara svoje radne jedinice izvan Beograda usled problema u poslovanju, nemogućnosti ispunjavanja ugovorenih obeveza, kako onih prema radnicima, dobavljačima, poslovnim partnerima, tako i prema korisnicima. Uz to, Lasta je imala obavezu da obnovi vozila, ali ni ova ugovorna odredba nije ispoštovana. Tako je, u julu gradski prevoz i pored revidiranog letnjeg reda vožnje bio pred kolapsom, kaže Branka Ivković, direktorka Gradske agencije za saobraćaj i ocenjuje da je Grad brzo reagovao.

Ranije zainteresovan prevoznik ”Janjušević” iz Priboja, ispunivši propisane kriterijume u postupku javne nabavke postao je, umesto Laste treći prevoznik. Gradsko veće dalo je saglasnost na potpisivanje ugovora sa novim prevoznikom. Za korisnike usluga sve ostaje po starom do juna 2018. godine kada istice trogodisnji ugovor sa prevoznicima i tada se raspisuje novi tender spremaju se za javno privatno partnerstvo.

30. juna nadaju se da ce imati postojece prevoznike. Isti su redovi voznje iste su linije samo umesto Laste sada prevozi Janjusevic i umesto Laste pola pola Vulovic i Ariva. Jedina izmena u obavljanju javnog prevoza je ta što gradjani više neće moći do Šumaričkog jezera popularnim – Leptirićem, jer je Lasta imala poseban ugovor za ovu liniju i otvoren tip autobusa. Za sada se ne zna da li će narednog leta neko drugi preuzeti tu deonicu. Letnji red vožnje, podsećaju u Gradskoj agenciji za saobraćaj traje do 1. septembra, kada se ponovo uvode djačke linije. Iako problem koji je zadesio vozače i konduktere Laste, radnike iz Kragujevca, nije u ingirenciji Gradske agencije za saobraćaj, nadležni ove poslovnice ocenjuju, da bi novi prevoznik mogao da angažuje iskusne vozače koji poznaju trase kada ti radnici napuste Lastu.

Predstojeća jesenja sezona za javni prevoz stiže na vreme i na svim gradskim i prigradskim linijama u Kragujevcu.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');