Na Black Box Moldavian Culinary cup - internacionalnom kulinarskom kupu u rumunskom gradu Jašiju, naši kragujevački kuvari uokvirili su zlatnim slovima ime Kragujevca na svetskoj gastronomskoj mapi.
Na prestižnom profesionalnom internacionalnom takmičenju kulinara u Rumuniji koji je održan od 23-24.aprila u najtežoj kulinarskoj disciplini ‘’Crna Kutija’’ gde ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica i sve to pod strogim sudijskim okom Svetske asocijacije šefova kuvara i Svetskog udruženja master šefova, tim kragujevačkih kulinara su posle uspeha prošle godine u Alanji u Turskoj, pokazali svoja kulinarska umeća i dokazali da je Kragujevac postao ozbiljna kulinarska sila.
Uspeh je utoliko veći jer su četvorica srpskih predstavnika na profesionalnom nadmetanju u Rumuniji dvadestogodišnjaci Stefan Nikolić, Marko Lazić, Aleksandar Milenković, Dejan Vico i predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović koji je predvodio naš mladi tim osvojili su ukupno 2 zlatne, 9 srebrne, 6 bronzane medalje, pehar, šest počasna odličja i odlikovanje Švedske asocijacije kuvara – ukupno 25 blistavih priznanja
foto: infolider.rs