Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Mirno rešavanje spora u RTK
 
 

Mirno rešavanje spora u RTK

Zaposleni u preduzeću Radio televizija Kragujevac d.o.o odlučili su da prihvate preporuku miritelja Bojana Urdarevića iz Agencije za mirno rešavanje sporova. Potpisivanje sporazuma između poslovodstva, predstavnika zaposlenih i medijatora Urdarevića zakazano je za sredu 23. mart u 8:30 sati.

rtk1.jpg - 8.57 Kb

Prema predlogu dogovorenom tokom medijacije, poslovodstvo se obavezalo da zaposlenima na RTK isplati decembarsku zaradu 25. marta, januarsku 31. marta, dok ce februarska akontacija biti uplaćena 15. aprila, a isplata 30. aprila 2016. godine. U vezi sa zahtevom zaposlenih za povezivanje staža iz 2012. i 2013. godine, dogovoreno je da se ovo pitanje što pre reši na nivou nadležnih organa i institucija.

Postignuta je saglasnost i da obe strane neće pokretati sudske postupke u vezi sa obustavom rada. Štrajkacki odbor RTK, posle potpisivanja ovog dokumenta doneće odluku o prekidu štrajka koji je počeo 16. marta 2016.

foto: RTK

 

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži