Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za studente FILUMA nema mesta
 
 

Za studente FILUMA nema mesta

Studenti kragujevačkog Filološko – umetničkog fakulteta godinama nemaju matičnu zgradu.

univerzitet stipendira najbolje studente.jpg - 66.93 Kb

Neka predavanja slušaju na PMF-u, a neka u Drugoj kragujevačkoj Gimnaziji. Iako je izgradnja zgrade FILUM-a u planu od njegovog osnivanja 2002. godine, studenti su prinuđeni da se sele svakodnevno.

Ovu izgradnju su pratile brojne afere, a 2008. je Ministarstvo prosvete obećalo izgradnju fakulteta iste godine, pored Druge Gimnazije. Međutim, sve se završilo na obećanju, jer do dana današnjeg nije postavljen ni temelj.

Nedavno je iz Vlade Srbije saopšteno da će fakultetu biti ustupljene prostorije industrijskog kompleksa Knežev Arsenal, a do njegove rekonstrukcije filološki studenti će koristiti prostorije Doma vojske, dok za umetnike još nije pronađen prostor. Da li će i ovo obećanje ostati neispunjeno ostaje da se vidi, jer već 14 godina studenti ovog fakulteta šetaju od jednog kraja grada na drugi.

foto: kg.ac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži