Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvoren adaptirani paviljon u Kragujevcu
 
 

Otvoren adaptirani paviljon u Kragujevcu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je adaptirani paviljon "Srce" u kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice".

 

Vulin je u Kragujevcu rekao da je u Srbiji u toku licenciranje svih ustanova socijalne zaštite, a da je otvoreni paviljon u Kragujevcu rekonstruisan na evropskom nivou, prenosi Tanjug.

"Ono što je važno jeste da su paviljon, sopstvenim sredstvima, adaptirali zaposleni u Zavodu", rekao je Vulin.

Dodao je da to samo pokazuje da je moguće iz sopstvenih sredstava, pametnom politikom i štednjom, stvoriti nešto što, kako je rekao, izgleda kao da se ne nalazi u Srbiji.

"Ovakvi objekti treba da postanu praksa, a ne izuzetak", rekao je Vulin.

Istakao je da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u budžetu za narednu godinu štedi na svemu osim na socijalnim davanjima, i podsetio da je pokrenut projekat radne aktivacije socijalno ugroženih, i da se nada da će se Kragujevac priključiti toj akciji.

Otvaranju paviljona prisustvovao je i gradonačelnik Radomir Nikolić koji je rekao da je taj paviljon najbolji mogući primer kako normalnim odnosom prema finansijama može da se napravi moderno od oronulog.

"Ovo je primer koji treba napraviti i u drugim kragujevačkim javnim institucijama i da zajedno sa vladom, kao partnerom, Grad krene dalje", rekao je Nikolić.

Direktor Zavoda Vladica Stanojević rekao je da je paviljon površine 2.500 kvadratnih metara, renoviran sredstvima Zavoda, i da će u njemu boraviti 166 korisnika i najteže obolelih.

Naglašavajući da je renoviranje paviljona trajalo sedam meseci, Stanojević je rekao da u Zavodu za smeštaj odraslih boravi nešto manje od 900 osoba.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži