Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački osnovci na takmičenju "Kengur bez granica"
 
 

Kragujevački osnovci na takmičenju "Kengur bez granica"

matematicari-38041U osnovnim školama širom Evrope, Rusije, Australije pa i Srbije održano je takmičenje učenika iz matematike pod nazivom ''Kengur bez granica''. Cilj je razvijanje logičkog mišljenja i interesovanja učenika za ovaj predmet. 

Na tom takmičenju već šestu godinu učestvuje i kragujevačka škola ''Radoje Domanović''. Takmičenje ''Kengur bez granica” organizuje u Srbiji društvo matematičara i nastavnika ovog predmeta. 

Cilj je primena stečenih znanja i logičkog razmišljanja. Iako su zadaci naizgled komplikovani, jer zahtevaju veći napor u rešavanju, učenici nižih razreda kažu da vole ovakve izazove. Inače ovogodišnji moto takmičenja iz matematike je ''Ne uči se zbog škole već zbog života''.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');