Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac ŠTRAJK: Radnicima Kragujevca kasne tri plate
 
 

ŠTRAJK: Radnicima Kragujevca kasne tri plate

Dosad ispunjena dva zahteva - isplata prevoza za avgust i isplata otpremnina radnicima koji odlaze u penziju

KRAGUJEVAC - Zaposleni u Javno-stambenom preduzeća "Kragujevac" od jutros su u štrajku jer im kasne tri plate i kako kažu, trajaće do ispunjenja zahteva.

Predsednica štrajkačkog odbora Vesna Todorović je izjavila da se štrajk odvija u prostorijama preduzeća uz poštovanje minimuma procesa rada, što znači, da rade službe naplate, za hitne intervencije, kao i pravna služba, i to samo na poslovima koji su vezani za rokove i datume.

"Odluka o štrajku je doneta jer smo 15. avgusta dobili drugi deo plate za april tako da kasni isplata zarada za maj, jun i juli", rekla je Todorović.

Ona je dodala da su nakon donošenja odluke o štrajku prošle sedmice ispunjena dva zahteva. Jedan od zahteva bila je i isplata naknade za prevoz za avgust, a drugi je isplata otpremnina radnicima koji odlaze u penziju.

Todorović je navela da u Javno-stambenom preduzeću ima 172 zaposlena, ali da nema novih poslova koji bi uposlili radnike i kako bi se došlo do prihoda, te da su o tome razgovarali sa čelnicima grada koji je osnivač tog preduzeća.

Prema njenim rečima, Javno-stambeno preduzeće sa 172 zaposlena ima iste prihode, kao i nekada sa 78. Ovo preduzeće brine o održavanju 400 stambenih zgrada u Kragujevcu i za 50 godina postojanja radnici prvi put  štrajkuju. Prosečna plata je oko 31.000 dinara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži