Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Zelenilo" širi svoje usluge
 
 

"Zelenilo" širi svoje usluge

U godini koja je na izmaku javno komunalno preduzeće Zelenilo realizovalo je ugovor sa gradom Kragujevcom o održavanju javnih zelenih površina u vrednosti od oko 68.500.000 dinara, što čini 94-95% vrednosti ugovora obzirom na to da vremenski uslovi nisu pogodovali poslovima koji su planirani u zimskim mesecima.

Po osnovu Ugovora sa Preduzećem za izgradnju grada Kragujevca na održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva Zelenilo je obavilo je radove u vrednosti od oko 13.000.000 dinara, dok je u letnjim mesecima vršeno uništavanje ambrozije na gradskom području.

Vrednost ovog posla koji je dobijen na tenderu je oko 1.800.000 dinara -rekla je direktorka JKP Zelenilo Ljiljana Tirnanić na godišnjoj konferenciji koja je održana u ovom preduzeću.

Izvršena je rekonstrukcija drvoreda i zasađeno je 250 novih sadnica u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, na potezu od „štafere“ do Velikog parka, zatim u ulicama Karađorđevoj, Rudničkoj, Avalskoj, Atinskoj, Vojvode putnika, Kralja Milana, te Pešačkoj zoni.

U 2013. godini u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a u okviru programa javnih radova JKP Zelenilo angažovalo je 12 osoba sa invaliditetom na period od četiri meseca na poslovima održavanja ukrasnog šiblja i cvetnih površina u Spomen parku. I pored teške ekonomske situacije u kojoj je poslovalo i ovo gradsko preduzeće uspešno je organizovan Treći sajam hortikulture sa velikim brojem izlagača.

Govoreći o planovima za narednu godinu, Kosara Stanković predsednik Nadzornog odbora naglasila je da će JKP Zelenilo proširiti spektar usluga za građanstvo i privredu od projektovanja do izgradnje zelenih površina, postavljanja zalivnih sistema, izgradnje fontana i letnjikovaca, staza od prirodnog kamena.

U planu je i otvaranje prodajno izložbenog centra u krugu firme sa kompletnim asortimanom ovog preduzeća. Zbog klimatskih promena i velikih suša u saradnji sa gradom i u zavisnosti od sredstava planirana je izgradnja novih zalivnih sistema koja će se odvijati po fazama. U prvoj fazi planirane su ul. Kralja Aleksandra I Karađorđevića, pešačka zona i grobnica Narodnih heroja.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži