Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Saopštenje iz PU Kragujevca povodom početka nove školske godine
 
 

Saopštenje iz PU Kragujevca povodom početka nove školske godine

Saopštenje

Povodom početka nove školske godine,u toku septembra 2013.godne,u zavisnosti od rasporeda časova,sat vremena pre početka prvog i po završetku poslednjeg časa,na putevima i ulicama,u zonama osnovnih i srednjih škola,kao i ulicama i raskrsnicama kojima se najčesće kreću učenici priliko odlaska u školu i povratku kući,sprovešće se pojačana aktivnost regulisanja i kontrole saobraćaja.

Posebna pažnja biće usmerena na učenike koji prvi put polaze u školu.Njima će saobraćajni policajci pružati neposrednu pomoć i obaveštenje o načinu kretanja u saobraćaju.U septembru i oktobru biće održana predavanja učenicima prvog razreda svih osnovnih škola na temu bezbednosti u saobraćaju,primerena njihovom uzrastu.

Radarski uredjaji za merenje brzine biče postavljeni u ulicama u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola na vidnim mestima,kako bi preventivno delovali na vozače.

Policijska uprava u Kragujevcu apeluje na vozače da sa posebnim oprezom upravljaju vozilima u blizini školskih ustanova.

Školski policajci i ostali policijski službenici angažovaće se,izmedju ostalog,i na suzbijanje prodaje alkoholnih pića i duvanskih proizvoda maloletnim osobama.kao i na preduzimanje mera prema licima sklonim delikatnom ponašanju.

U narednom periodu pripadnici Policijkse uprave u kragujevcu,u saradnji sa drugim institucijama,u osnovnim i srednjim školama organizovaće brojne akcije i održati tribine,čije će teme biit bezbednost dece,vršnjačko nasilje i prevencnija bolesti zavisnosti.Nakon završetka ovih aktivnosti,Policijska uprava u Kragujevcu nastaviće da sprovodi sve preventivne mere kako bi se bezbednost učenika dovela na visko nivo,kakav je bio i prethodnih godina.

Broj:100/13
2.septembar 2013. godine

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.