Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Staklena nedelja
 
 

Staklena nedelja

glass-bottle-recyclingU periodu od 7-og do 14-og marta Gradska Čistoća sprovodi akciju pod nazivom „Staklena nedelja“. Učesnici akcije su svi kafići u Glavnoj ulici kao i u ulici Ivo Lole Ribara, ukupno trideset.

Njihov zadatak će biti da u toku nedelje odvajaju staklenu ambalažu i odlažu u seko kese koje će nakon prikupljanja preuzeti Komunalno preduzeće i transportovati do mesta gde će se ambalažni otpad još jednom sortirati i slati dalje centrima za reciklažu.

Ovom akcijom ujedno i najavljujemo naredni period koji će biti ispunjen mnogim dešavanjima u organizaciji Čistoće i Sekopaka, kao što je akcija prikupljanja starog papira u školama, plastične ambalaže u naseljima i mnoge druge.

U budućem periodu će pomenuti ugostiteljski objekti biti u obavezi da pored staklene, odvajaju plastičnu i metalnu ambalažu, tetra pak, papir i karton, a Komunalno preduzeće da im obezbedi seko kese kao i prikupljanje i transport istih.Na ovaj način pripremamo privredne subjekte, vremenom i građane Kragujevca na primarnu separaciju,vid odvajanja ambalažnog otpada na mestu nastanka. Pored uvedenog sekontejnerskog sistema, sistem kesa će dopuniti novo zaživeli Sistem upravljanja otpadom i pružiti mogućnost našim građanima za odlaganje iskorišćene ambalaže.

Ekološka svest Kragujevčana je na zavidnom nivou što govore i količine prikupljenog i predatog otpada, kao i činjenica da je Sistem upravljanja ambalažnim otpadom najviše zaživeo u našem gradu.

Izvor: Čistoća Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');