Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Fića fest" u Kragujevcu: Postrojeno 100 „oldtajmera“
 
 

"Fića fest" u Kragujevcu: Postrojeno 100 „oldtajmera“ [Foto]

Tradicionalna manifestacija Fića fest održana je danas u Kragujevcu. Okupilo se više od 100 ljubitelja "fića" iz Srbije i zemalja u okruženju.

Nakon devete izložbe popularnih automobila "nacionalne klase" u Velikom parku, održan i defile kroz grad, a učesnici su posetiti i manastir Drača u blizini Kragujevca.

Predsednik kragujevačkog Udruženja ljubitelja "fića" Slavoljub Bataveljić rekao je FoNetu da se tom manifestacijom nekadašnje najpopularnije jugoslovensko vozilo čuva od zaborava.

Želimo da sačuvamo "fiću" od zaborava i da nam oni što duže traju, na radost budućih generacija, rekao je Bataveljić.

Organizatori Fića festa su Udruženje ljubitelja "fića" iz Kragujevca, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija.

Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, "zastave 750", počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je tačno 30 godina kasnije.

Za tri decenije, koliko je trajala proizvodnja, sa montažnih linija kragujevačke Zastave sišlo je 923.487 "fića", a mnogi od njih i danas krstare drumovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');