Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Noći muzeja 43 programa
 
 

U Noći muzeja 43 programa

U Noći muzeja u Kragujevcu će  noćas biti organizovano 43 programa na 30 lokacija u gradu i okolini.

 

U Spomen muzeju 21. Oktobar biće predstavljena Mapa litografija „S poštovanjem Titu” Eda Murtića, jednog od najznačajnijih i najuticajnijih hrvatskih slikara. U Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić biće otvorena izložba pod nazivom Oglašavanje u Kragujevcu između dva rata sa markentiškim fragmentima od 1914. do 1941. godine. U Staroj Livnici, posetioci će moći da vide izložbu “160 godina fabrike Zastava oružje“, na kojoj će biti predstavljene fotografije iz arhiva muzeja Zatava oružje, do sada nepoznate javnosti.

Pored njih, tokom Noći muzeja, posetioci će moći da vide brojne druge istorijske postavke, izložbe slika, skulptura, fotografija, duboreza, starih predmeta iz tradicionalne domaće radinosti, ali i da posete Akvarijum u Kragujevcu, Moto klub Smak i Etnografski muzej u selu Drača, kao i čitav niz drugih zanimljivih programa.

Izvor: RTK

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži