Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ambasador Vatikana posetio Kragujevac
 
 

Ambasador Vatikana posetio Kragujevac

Apostolski nuncije i ambasador Vatikana u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini, posetio je Kragujevac.

Primio ga je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima.

- Kao ambasador Svete stolice želeo sam da posetim Kragujevac, zbog toga što je po svim ekonomskim parametrima treći grad u zemlji. Izuzetno mi je drago što ovaj grad raste i razvija se, što su ljudi koji ovde žive zadovoljni, ne samo materijalno nego i duhovno – rekao je Antonini.

Odgovarajući na pitanja novinara Antonini je rekao da mu je poznata činjenica da danas u Kragujevcu povremeno ili stalno živi i radi blizu 4.000 građana Italije.

- Bez želje da preuzimam na sebe ulogu ambasadora Italije, moram da kažem da je saradnja naša dva naroda uvek bila uspešna pre svega zbog tradicionalne povezanosti koja postoji između Italije i Srbije. Ono što je u mojoj nadležnosti je uspostavljanje saradnje između katoličke i pravoslavne crkve. Imamo odličnu saradnju sa patrijarhom Irinejom i vladikama – rekao je Antonini.

Na prijemu je bilo reči i o saradnji koju Kragujevac ima sa gradovima Karara i Ređo Emilija i Akvila, u regiji Abruco, koji je rodni grad nuncija Orlanda Antoninija.

Izvor: Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži