Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac SNS neće u vlast
 
 

SNS neće u vlast

kragujevacVladajuća većina u gradskoj vlasti Kragujevca neće dobiti pojačanje SNS-a, tvrde predstavnici koalicije Zajedno za Šumadiju. I naprednjaci kažu da neće u vlast. U Srpskoj naprednoj stranci potvrđuju da neće ući u lokalnu vlast i dodaju da između ova dva tabora ne postoji nikakva komunikacija. Nakon izjave prvog čoveka Kragujevca Veroljuba Stevanovića da su "Vučić i Nikolić sve mudro uradili", usledili su i nagoveštaji da bi Srpska napredna stranka mogla da postane deo vlasti u tom gradu.

Predsednik Gradskog odbora Zajedno za Šumadiju Saša Milenić, međutim, to negira i kaže da između ove dve stranke nikada nije bilo razgovora na tu temu, niti da je Kragujevac na spisku gradova navedenih u koalicionom ugovoru gde je poželjno uspostaviti vlast prema republičkom modelu.

"Zajedno za Šumadiju je partija registrovana kao i sve druge političke partije u zemlji s jednom trazlikom, sa sedištem u Kragujevcu. Ne postoji politička centrala koja bi mogla stranci Zajedno za Šumadiju da diktira stavove izvan njene političke odluke," kaže Saša Milenić iz ove koalicije.

Kragujevački naprednjaci tvrde da nikada nisu dobili zvaničnu ponudu od vladajuće stranke, ali i da je ne bi ni prihvatili zbog, kako kažu, programskog razmimoilaženja.

"Mi smo ubeđeni da u ovom trenutku ona nama uopšte ne treba i ne odgovara zbog niza loših odluka koje se tiču pre svega vođenja grada, kako pre izbora, tako i posle izbora, i Gradski odbor SNS u Kragujevcu ima jedinstven stav i jasan stav da nam u ovom trenutku nije potreba koalicija na lokalu," rekao je Goran Kovačević iz SNS-a.

I dok naprednjaci tvrde da koalicija te stranke i URS-a nije promenila njihovo delovanje u Kragujevcu, te da ostaju opozicija, predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović smatra da je Demokratska stranka jedina opoziciona partija u gradskom parlamentu.

"Mi odlično znamo šta znači biti na lokalnom nivou opozicija, a na republičkom u koaliciji sa lokalnom strukturom. To je nešto što su građani veoma loše protumačili u jednom periodu i sada to nije situacija, ali sada imamo veoma sličnu situaciju sa Srpskom naprednom strankom koja na lokalu nije sa strankom koja vodi grad Kragujevac, tako da će veoma teško objasniti da li su oni opozicija ili ne," rekao je Dušan Obradović iz kragujevačkog DS-a.

Cena koju su demokrate platile je osvojenih 12 od 87 odborničkih mandata, a da li će 18 naprednjaka prići većini koju čine Zajedno za Šumadiju, SPS, JS, PUPS, ali i DSS, SPO i LDP ili ostati konstruktivna opozicija pokazaće vreme.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži