Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat 500L izlazi na tržište
 
 

Fijat 500L izlazi na tržište

fasModel „fijat 500L“ od danas bi trebalo da se proizvodi za tržište a od momenta promocije novog modela sa trake je sišlo više stotina automobila koji će sa zaliha, na jesen, biti ponuđeni kupcima, prevashodno u evropskim zemljama. Početak zvanične proizvodnje za tržište, za razliku od dosadašnje, znači da je nadležni odbor u Fijatovoj centrali u Torinu dao „zeleno svetlo“ da od automobila pod određenim rednim brojem, startuje serijska proizvodnja novog modela.

Najveći broj automobila iz Kragujevca na inostrana tržišta stizaće preko crnogorske Luke Bar, do koje će, od narednog meseca, biti dopremani železnicom, koja je za taj posao ugovorila najam vagona nemačke kompanije MAR. Železnice Srbije će, prema informaciji iz te kompanije, jednom nedeljno, vozila iz kragujevačke fabrike prevoziti prema Nemačkoj.

Kompanija Fijat automobili Srbija do kraja godine bi trebalo da proizvede do 30.000 automobila, dok bi naredne sa traka sišlo oko 160.000. U 2013. u kragujevačkoj fabrici startuje i proizvodnja tog modela sa sedam sedišta, koji će iz pogona najverovatnije izlaziti sa oznakom „fijat 500 LX“, ali se za sada ne zna koliki će biti obim te proizvodnje. Ono što se zna, jeste da je generalni direktor grupacije Fijat Krajsler Serđo Markione najavio da će model sa sedam sedišta početkom 2014. biti ponuđen i kupcima na američkom tržištu.

U susret masovnoj proizvodnji u novoj kragujevačkoj fabrici automobila, intenzivira se i izgradnja neophodne infrastrukture, pa su predstavnici Ministarstva ekonomije i kragujevačkog Preduzeća za izgradnju grada potpisali juče, u Beogradu, ugovor o izgradnji nove deonice autoputa od Kragujevca prema Koridoru 10.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');