Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dobrota zida novi dom braći Munćan
 
 

Dobrota zida novi dom braći Munćan

braca muncanVeć tog prepodneva, 8. maja, kada je objavljen tekst o akciji „Novosti“ - izgradnji novog doma braći Ivanu (28) i Igoru Munćan (23), koji od malih nogu žive bez roditeljske pažnje i u kući kojoj preti urušavanje, od nepoznatog darodavca stigla je uplata od hiljadu dinara. A onda su se donacije uvećavale - do iznosa koji je dovoljan da se ozida sprat do ploče. Nedovoljno za dom, ali je krenulo. Čak se tim mladićima posle našeg teksta smeši i posao u ozbiljnim firmama.

Oni od malih nogu žive bez roditeljske podrške. Kada su imali dve i sedam godina, roditelji su im se razveli i otišli svako na svoju stranu. Neko vreme o njima je brinuo deda. On je preminuo, a onda se na njihove muke stigle i elementarne nepogode. Klizište, zemljotres u Kraljevu, pa i februarski sneg, koji im je urušio krov.

Zvaničnicima ovaj problem nije bio poznat dok im na to nisu ukazale „Novosti“. I odmah su reagovali. Podržali su našu akciju i uplatili prve pare. Na placu, koji im je ostavi deda i koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće - grade novi dom. I to - brzo. Na već postavljeni temelj pristiže materijal za izgradnju. Obezbeđeno je sve kako bi se braća uskoro radovala prvoj ploči.

- Do pre nekoliko meseci smo razmišljali kako da spasemo gole živote, ako nam se sruši kuća, a sada, zahvaljujući „Novostima“, razmišljamo i o useljenju u novi dom - kaže Ivan Munćan. - Svaka uplata kod mene izaziva suze. I nadu. Tome se nismo nadali. Ali eto. Dešava se. Igor je već dobio posao na godinu dana u firmi „Veker nojsen“. I oni su uplatili oko hiljadu evra. Ja sam pozvan da radim u firmi „Džonson kontrols“. Znam da ni od tih plata nećemo moći da gradimo kuću. Hvala „Novostima“ i svim ljudima koji nam pomažu - za sve.

Kako kaže Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za preventivnu zaštitu od elementarnih nepogoda, kragujevačka lokalna samouprava je sa zadovoljstvom podržala ovu akciju i uskoro će se obratiti svim gradskim preduzećima da pomognu.

Sve uplate će se pravdati kupljenim građevinskim materijalom, a „Novosti“ su obezbedile neophodnu, kako se to stručno kaže, logistiku za izgradnju kuće.

RAČUN ZA POMOĆ

Donacije dobrih i humanih ljudi i preduzeća se mogu uplatiti na račun - Ivan Munćan. TR 205-900101658413359. Sa naznakom - za izgradnju kuće.

Izvor: Novosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži