Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Otvorena kineska fabrika “Janfeng” u Kragujevcu
 
 

Otvorena kineska fabrika “Janfeng” u Kragujevcu

Svečanim presecanjem vrpce u Kragujevcu je otvorena kineska fabrika “Janfeng otomotiv interiors” koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila. Crvenu vrpcu presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaroš i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić. Kineska kompanija “Janfeng otomotive intiriors” je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost najpoznatijih svetskih proizvođača, poput “Mercedesa”.

Kompanija, sa sedištem u Šangaju, ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih. Predstavnik fabrike Stiv Mesaroš je rekao da su izabrali Srbiju za širenje svoje proizvodnje jer se automobilska industrija pomera ka istoku. “Mnogi naši kupci i proizvođači su uspostavili fabrike u centralnoj i istočnoj Evropi prethodnih godina. Ovo je dobra geografska pozicija, koja može da podrži naše operacije u centralnoj Evropi i nove planove za efikasan transport”, rekao je Mesaroš. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je fabrika za manje od 10 meseci izgrađena, sa sve kupovinom zemljišta, dozvolama, gradnjom i opremanjem.

“Ovo je prva velika kineska fabrika u Kragujevcu u kojoj će biti zaposleno 800 radnika, 800 porodica dobiće još jednu platu”, rekao je Nikolić, zahvalivši kineskoj kompaniji koja je prepoznala potencijal Kragujevca.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži