Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Ima li Majk Menli plan za Kragujevac
 
 

Ima li Majk Menli plan za Kragujevac

Ne očekujem da će odlazak Serđa Markionea promeniti osnovne smernice poslovanja, kaže Zoran Marković, predsednik Saveza sindikata FCA Samo mesec i po nakon što je Serđo Markione objavio petogodišnju poslovnu strategiju kompanije „Fijat Krajsler”, kojom se predviđa da ovaj auto-gigant nastavi sa proizvodnjom „fijata 500-L” u Kragujevcu, jedna operacija ramena potpuno je promenila tok njegove karijere.

 

Hoće li odlazak izvršnog direktora u crnom džemperu, po kome je Markione bio prepoznatljiv, promeniti i biznis planove ove kompanije i ima li Srbije u beležnici njegovog naslednika Majka Menlija? Sudeći prema informacija sa Milanske berze, investitori nisu oduševljeni Markioneovom iznenadnom smenom, koja je usledila i posle štrajka radnika u Italiji, koji su negodovali jer je „Fijat Krajsler”, kao glavni sponzor, odlučio da plati 112 miliona evra za prelazak fudbalera Kristijana Ronalda u Juventus.

Nakon što je za izvršnog direktora upravni odbor postavio Majka Menlija, dugogodišnjeg direktora „Džipa”, akcije ove kompanije juče su pale za četiri odsto. U izveštajima se navodi da je Menli doveo „Džip” do uspeha meteorskom brzinom i da je ovaj pedesetpetogodišnji Britanac od njega napravio superbrend. Analitičari američke agencije „Blumberg” za Menlija kažu da nije sujetan i da će zbog toga dobro voditi kompaniju. Nemoguće je, ipak, da jedna osoba u potpunosti zameni Markionea, dodaje se u analizi.

This content has been locked. You can no longer post any comment.