Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Izvršitelji u Radio-televiziji Kragujevac, radnici i dalje štrajkuju
 
 

Izvršitelji u Radio-televiziji Kragujevac, radnici i dalje štrajkuju

Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio-televizije Kragujevac povodom tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada.

 

Prema rečima poverenika sindikata Nezavisnost Gorana Antonijevića, očekuje se i da Regulatorno telo za elektronske medije odluči da li će toj medijskoj kući da uskrati signal zbog toga što nije u roku uplatila naknadu za dozvolu za radio i televiziju, u iznosu od više od 1,6 miliona dinara. Zbog teškog stanja u Radio-televiziji Kragujevac, sindikat je danas najavio radikalizaciju jednočasovnog štrajka upozorenja koji se održava poslednje tri nedelje. "Štrajk upozorenja ćemo održavati od danas u vremenu od 18.30 do 19.30, što značu da neće biti emitovana centralna informativna emisija Hronika. Narednih dana ćemo menjati vreme za održavanje štrajka upozorenja u RTK", rekao je Antonijević.

Zaposleni u RTK su od početka privatizacije štrajkovali nekoliko puta zbog neisplaćenih zarada.

Još bez rezultata kontrole da li kupci medija krše ugovore

Radio-televizija Kragujevac je privatizovana u oktobru prošle godine, kada je vlasnik te medijske kuće postao biznismen i političar iz Kruševca Radoica Milosavljević. On je u procesu privatizacije 2015. kupio osam lokalnih medija. Krajem avgusta za Insajder.net Milosavljević je negirao da ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnih ugovora. „Ja imam kontrole i revizorskih kuća... i depozit koji bio predviđen ugovorom. Do sada sve i na dalje će da bude ispunjeno, sve što piše u ugovoru“, tvrdio je Milosavljević.

Iako su iz Ministarstva privrede za Insajder.net još u septembru rekli da će Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupaca razmotriti da li kupci medija ispunjavaju svoje obaveze, nikakve informacije o toj kontroli do danas nismo dobili.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži