Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Francuski Trigano preuzeo Zastavu INPRO
 
 

Francuski Trigano preuzeo Zastavu INPRO

Kragujevačku fabriku za proizvodnju automobilskih prikolica Zastava INPRO napokon je, kao što je Danas i drugi mediji najavljivali u više navrata, preuzeo dugogodišnji poslovni partner, francuska kompanija Trigano.

 

Ugovor između Zastave INPRO i Triganoa je potpisan pre saznanjima i Francuzi će u skladu sa uslovima nedavnog tendera na kojem su bili jedini ponuđač, za kupovinu pokretne imovine INPRO-a izdvojiti oko 287.000 evra, uz obavezu preuzimanja 160 radnika kragujevačke fabrike, od kojih su polovina osobe sa invaliditetom.

Direktor Zastave INPRO Branko Veljović rekao je da komisija nakon okončanja tendera za prodaju imovine te fabrike i pregleda dokumentacije, ustanovila da je Trigano u svojoj ponudi ispunio sve postavljene uslove, kao i kompletnu tendersku proceduru, čime su stvoreni uslovi za potpisivanje kuporodajnog ugovora sa tom francuskom firmom, koja je evropski lider u proizvodnji priključnih vozila, odnosno automobilskih i prikolica za prevoz čamaca, glisera, stoke i drugog. Trigano je, prema Veljovićevim rečima, prihvatio obavezu da preostalih 90 odsto prodajne cene imovine INPRO-a uplati u roku od sedam dana od potpisivanja kuporodajnog ugovora, do kada treba da preuzme i radnike.

Zastava INPRO od 1. septembra posluje pod nazivom Trigano prikolice, koji će, do daljeg, proizvodnju da organizuje u zakupljenom pogonu Zastave oružje “Sivi dom”. Proizvodnja prikolica će u “Sivom domu” biti organizovana na 4.500 kvadratnih metara, dok će u preostalih 1.500 kvadrata te hale biti smešten onaj deo Zastave INPRO koji Franciuzi ne preuzimaju, a čiji su radnici angažovani u štampariji i u izradi metalne galanterije i rampi za osobe sa invaliditetom.

U poslovodstvu i Sindikatu Zastave INPRO za Danas su rekli da očekuju da će taj deo fabrike uskoro da bude podržavljen, tim pre što upošljava radnike sa invaliditetom. Trigano prikolice će u dogledno vreme u Kragujevcu, u nekoj od ovdašnjih industrsijkih ili radnih zona, izgraditi sopstvene fabričke pogone, o čemu se već razgovara sa gradskom upravom, pošto, kako se najavljuje, planira povećanje proizvodnje auto-prikolica za francusko, ali za tržišta zemalja u regionu. Francuzi planiraju i proširenje proizvodnog programa u svojoj firmi u centru Šumadije, što otvara mogućnost za zapošljavanje novih radnika i ulaganje u marketing.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži