Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Direktor Zastave INPRO podneo ostavku, radnici nastavljaju štrajk
 
 

Direktor Zastave INPRO podneo ostavku, radnici nastavljaju štrajk

Direktor fabrike Zastava INPRO, gde grupa radnika štrajkuje glađu, podneo je ostavku na to mesto iz, kako je naveo, moralnih razloga, a radnici su odlučni da nastave protest do ispunjenja svih zahteva.

 

"Ostavku sam podneo iz moralnih razloga, svestan teške situacije u kojoj se nalaze štrajkači i zato što neću da budem odgovoran za eventualne posledice po njihovo zdravlje", rekao je agenciji Beta direktor Zastave INPRO Branko Veljović.

Veljović je agenciji Beta rekao da je o svojoj ostavci u petak kasno uveče obavestio i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, državnog sekretara u ministarstvu privrede kao i direktora Grupe Zastava vozila Dragana Srejovića. On je naveo da posle svih dešavanja i sam traži da se preispita poslovanje fabrike kao i postupak nedavne prodaje dela preduzeća francuskom partneru. Grupa radnika sa invaliditetom Zastava INPRO odlučila je da ne prekida štrajk glađu ni posle ostavke direktora, jer ne odustaje od ispunjenja svih zahteva.

U Zastavi INPRO 11. oktobra štrajk glađu počelo je 28 invalida rada, od ukupno 132 zaposlenih u tom preduzeću. Oni štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, protiveći se najavi proglašavanja tehnološkog viška. Radnici sumnjaju i u malverzacije rukovodstva, a jedan od zahteva bila je i smena direktora. Zbog teškog zdravstvenog stanja od štrajka glađu je odustalo nekoliko štrajkača.

Predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja je rekao agenciji Beta da od juče štrajkače u fabrici svakodnevno obilaze lekari Urgentnog centra, po nalogu direktora te ustanove, i obavljaju neophodne preglede.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži