Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Postignut dogovor o revitalizaciji saobrćajnica radne zone u krugu “Zastave“
 
 

Postignut dogovor o revitalizaciji saobrćajnica radne zone u krugu “Zastave“

Grad Kragujevac je posetila delegacija Ambasade Republike Slovenije, koju su činili Goran Križ, ekonomski savetnik i Snežana Goršek, stručni saradnik. Radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Slovenije organizovao je zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović sa saradnicima - članom Gradskog veća Vladimirom Maksimovićem i načelnicima Gradskih uprava za investicije, Predragom Pantićem i komunalne i inspekcijske poslove, Andrejom Ilićem.

 

Glavna tema sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici kompanija “Gorenje“ i “Unior“ bila je revitalizacija saobraćajnica u okviru radne zone u krugu bivše “Zastave“ u kojima posluju slovenačke kompanije. Grad intenzivno radi na rešavanju komunalnih problema i na stvaranju boljeg privrednog ambijenta, kako bi pružio bolje uslove sadašnjim, ali i privukao nove investitore.

Na sastanku razgovarli smo o zoni nekadašnje Zastave. U pitanju je prostor koji je devastiran, bez adekvatne infrastrukture. Utvrdili smo smernice i način na koji će grad u saradnji sa slovenačkim partnerima raditi na rekonstrukciji tog dela prostora - rekao je Vladmir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj. Predstavnici Ambasade Slovenije istakli su da je saradnja između dve zemlje veoma dobra i naveli podatak da je robna razmena između Srbije i Slovenije u prošloj godini iznosila oko 1,15 milijardi evra. Srbija je druga po slovenačkim investicijama. U Kragujevcu trenutno posluju četiri slovenačke kompanije.

Razgovarali su o infratrukturnom uređenju, koje obuhvata saobraćajnice i javnu rasvetu u radnoj zoni u kojoj posluju slovenačke firme. Postigli smo dogovor o uređenju prostora, koji će zajednički realizovati grad Kragujevac i Razvojna pomoć Slovenije - kazao je Goran Križ, ekonomski savetnik u Ambasadi Slovenije. Prilikom današnjeg susreta dogovoreno je da revitalizacija saobraćajnica u okviru radne zone na lokaciji u krugu “Zastave“ bude završena do kraja marta naredne godine.

Komentari  

 
0 #1 laura 20-08-2016 20:50
Dober vecer
prejeta sredstva
Kontakt:lauraro
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');