Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Braunfild investicije su izazov za investitore
 
 

Braunfild investicije su izazov za investitore

U okviru obnavljanja baze podataka, grad Kragujevac uputio je poziv zainteresovanim pravnim i fizičkim licima koji raspolažu slobodnim poslovnim prostorom pogodnim za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti u oblasti zanatstva, da dostave podatke o raspoloživim kapacitetima i na taj način budu evidentirani.

 

Potreba grada za evidentiranjem i ažuriranjem baze podataka o slobodnom poslovnom prostoru i lokacijama je jasna kada su u pitanju braunfild investicije. Slobodan, neiskorišćen poslovni prostor ili napuštene lokacije i objekti predstavljaju svojevrstan izazov za investitore. Grad u tom smislu predstavlja ključnog posrednika između potencijalnih investitora i ponude kojom raspolaže - rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. Cilj poziva je formiranje jedinstvene baze podataka o slobodnom i neiskorišćenom poslovnom prostoru u privatnom vlasništvu na teritoriji grada koji bi bio u aktuelnoj ponudi potencijalnim domaćim i stranim investitorima.

Novi standardi i kriterijumi koje želimo da uvedemo imaju jedinstven cilj a to je kompletna baza lokacija koje imamo u ponudi i na taj način grad predstavimo kao ozbiljnog partnera. U razgovorima koje smo vodili sa potencijalnim investitorima pokazalo se da ta baza mora da bude ažurnija nego do sada, istakao je zamenik gradonačelnika Momčilović i dodao da, u upitniku za bazu lokacija, koji popunjavaju vlasnici, stoje neophodni podaci zemljišta i objekata - veličina, dosadašnja namena, infrastruktura, informacije o vlasništvu, prilaznim saobraćajnicama, jer ozbiljne investotore koji se zbog svoje poslovne politike i potreba, opredeljuju za braunfild investicije najpre interesuje opremljenost i stanje objekta kao i čisti imovinsko-pravni odnosi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži