Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Kako odabrati pravi fakultet?!
 
 

Kako odabrati pravi fakultet?!

predavanjaUčenici završnih razreda srednjih škola uveliko se pripremaju za upis na fakultete. Oni koji se nisu odlučili šta žele da upišu korisne savete mogu dobiti od stručnjaka. Srednjoškolci odluku o tome šta žele da upišu donose uglavnom tokom četvorogodišnjeg školovanja. Oni koji nisu sigurni na koji će fakultet, imali su priliku i da u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiju savete stručnjaka, koji su sa njima radili testiranje za profesionalnu orijentaciju.

Na osnovu testova o tome kakve su njihove sposobnosti, osobine i interesovanja, ali i na osnovu uspeha u školi, oni dobijaju predloge o tome šta bi za njih bilo najbolje da upišu.

I ove godine medju traženijim zanimanjima na tržištu rada su mašinska i metalska struka, ali i farmacija i ekonomija.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje napominju da budući studenti treba da razmisle i da se dobro informišu o zanimanju kojim žele da se bave.

Ono što u tržištu rada posebno ističu je, da je veoma važno za buduće zaposlenje, da mladi ljudi budu aktivni i da se stalno usavršavaju.

Bez obzira koji fakultet završe, veoma je bitno da prate nove tehnologije i stiču nova znanja, kroz doživotno učenje, a posebno je značajno učenje stranih jezika, kako bi brže došli do posla po završenom školovanju.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži