Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Deo policije danas štrajkuje
 
 

Deo policije danas štrajkuje

policijaNezavisni sindikat policije (NSP) najavio je da će danas započeti štrajk, uz poštovanje minimuma rada, tražeći poboljšanje materijalnog položaja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije. Predsednik štrajkačkog odbora tog reprezentativnog sindikata Dejan Đukić rekao je da su osnovni štrajkački zahtevi su isplata zaostalih putnih troškova i dnevnica kao i jubilarnih nagrada, i striktna primena posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.

Strajk će biti organizovan uz poštovanje minimuma procesa rada, odnosno policajci koji štrajkuju će izlaziti samo na hitne intervencije, a pasoši i ostala dokumenta će se izdavati samo u urgentnim slučajevima. Članovi tog sindikata u decembru su dva puta pregovarali sa ministrom unutrasnjih poslova Ivica Dačihem i njegovim saradnicima, a nastavak pregovora o štrajkačkim zahtevima se očekuje i tokom ove sedmice.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova deluje osam sindikata, od kojih je, pored NSP, reprezentativan i Policijski sindikat Srbije.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.