Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Policijski sindikat: Štrajk se nastavlja
 
 

Policijski sindikat: Štrajk se nastavlja

policija Policijski sindikat Srbije (PSS) zadovoljan je razgovorom sa predstavnicima Ministarstva unustrašnjih poslova, ali najavljuje da će danas nastaviti štrajk dok ne razmotri predloge dobijene na tom sastanku, a koji se odnose na poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja i uslova rada. Predsednik PSS Veljko Mijailović naveo je da će štrajk danas biti nastavljen istim intenzitetom.

Mijailović je sinoć rekao da je na osnovu rešenja ministra policije Ivice Dačića obrazovan tim koji će raditi na sistematizaciji i u koji su uključeni i predstavnici reprezentativnog sindikata, a urađeni su i pravilnici koje su tražili predstavnici tog sindikata. Prema njegovim rečima, preostala su sporna pitanja oko dinamike isporuke uniforme i izmena i dopuna Zakona o policiji.

"Za sada ostajemo u štrajku, razmotrićemo pomoćna rešenja dok ne donesemo zajednički stav i u vezi izmena i dopuna Zakona o policiji i dinamici opremanja policijskih službenika", rekao je Mijailović sinoć Tanjugu nakon sastanka sa predstavnicima MUP-a.

Mijailović je rekao da je juče na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva pokazana ekspeditivnost i da su predstavnici tog sindikata zadovoljni dinamikom razgovora.

On je dodao da je za 14. oktobar zakazan sastanak na kome će biti načelnici svih policijskih uprava a na kome će se razmatrati primena Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.

Članovi PSS juče ujutru su stupili u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u.

Štrajk Policijskog sindikata Srbije nije ugrozio funkcionisanje policijskog sistema, osim u manjem delu šalterskih službi, u pojedinim policijskim stanicama.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.