Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Nepropisno parkirani džipovi više nisu bezbedni
 
 

Nepropisno parkirani džipovi više nisu bezbedni

parkingJavno komunalno preduzeće ''Parking servis'' od danas raspolaže specijalnim ''pauk'' vozilom za odnošenje džipova i drugih teših kola. Hidrauličnu dizalicu za podizanje vozila na šasiju kamiona MAN ugradilo je preduzeće ''Hidraulika Kurelja – Proleter'' iz Kragujevca. 

''Parking servis'', koji u Kragujevcu brine o takozvanom stacionarnom saobraćaju i u čijoj nadležnosti je da uklanja nepropisno parkirane automobile po nalogu saobraćajne ili komunalne policije, od danas ima novu mogućnost na raspolaganju. Pošto je zbog nedostatka odgovarajućeg ''pauka'' do sada izgledalo da su vozači džipova i drugih težih vozila praktično nedodirljivi, iako se parkiraju gde nije dozvoljeno, od danas to više neće biti tako. Kragujevački ''Parking servis'' preuzeo je kamion sposoban da podiže vozila veće mase. 

Nadogradnja ovog vozila obavljena je u pogonima preduzeća ''Hidraulika Kurelja Proleter'' u Kragujevcu. Na šasiju kamiona MAN TGL ugrađen je hidraulični dizalični uređaj namenjen podizanju težih vozila. 

''Proleter'' je, kao što je i najavljeno zimus, prilikom potpisivanja ugovora, posao završio pre predvidjenog roka. Sama hidraulična dizalica i njena ugradnja koštale su četiri miliona dinara, dok vrednost kompletnog vozila iznosi 9,7 miliona dinara.

pauk_01 pauk_02
pauk_03 pauk_04

Izvor: RTK

Komentari

 
+1 #1 Petar P Jankovic 10-05-2011 21:14
COOL. Sad jedva cekam da vidim gradske face. Dosta su se folirali, jos kada ne bi imali veze svuda pa da rasciste guzvu i da mozemo sa malom decom i kolicima nesmetano da idemo trotoarom

I naravno, sve pohvale za najbolji sajt o gradu. Super ste, samo nastavite tako :lol:
Citiraj | Prijavi administratoru
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.