Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo SRPSKO RUSKI MOST PRIJATELJSTVA
 
 

SRPSKO RUSKI MOST PRIJATELJSTVA

U petak 30.10. odrzana je video konferencija pod nazivom SRPSKO RUSKI MOST PRIJATELJSTVA. U dvočasovnom programu učestvovali su predstavnici CZNTK Abrašević i Muzeja 21 oktobar iz Kragujevca i članovi Akademije za umetnost Mozart iz Moskve i Akademije Tolstoj iz Jasne Poljane, kao i Muzeja Odbrane Moskve.

 

Tema konferencije bila je stradanje nedužnih i borba protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Članovi Pozorišta mladih Abrašević za ovu priliku uradili su video klip po tekstu pesme Krvava Bajka Desanke Maksimović i mozete ga pogledati na sledećem linku https://youtu.be/RaTq8osam84

Takođe kompletan program uživo je emitovala Akademija Mozart na svojoj facebook stranici na kojoj mozete pogledati i snimak čitavog programa https://www.facebook.com/centerMozart

Ovakvih dešavanja će biti i u buduce a još intenzivnija saradnja između ustanova kulture Kragujevca i Moskve očekuje se čim se za to stvore epidemiološki uslovi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži