Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Uručeni sertifikati o završenoj obuci za izvođenje nastave na engleskom jeziku
 
 

Uručeni sertifikati o završenoj obuci za izvođenje nastave na engleskom jeziku

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u petak 11. septembra 2020. godine, polaznicima obuke English as a Medium of Instruction (EMI) uručeni su sertifikati o uspešno završenoj obuci za izvođenje nastave na engleskom jeziku.

 

Obuka za izvođenje nastave na engleskom jeziku organizovana je u sklopu inicijative Studiraj u Srbiji, koju sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Fondacijom Tempus sa ciljem podrške procesu internacionalizacije obrazovnog sistema Republike Srbije i povećanja broja stranih studenata u Srbiji.

Obuku u cilju unapređenja jezičkih kompetencija i pedagoško-metodičkih pristupa u izvođenju nastave na engleskom jeziku i radu sa stranim studentima, u trajanju od dva meseca, uspešno je završilo 35 predavača Univerziteta u Kragujevcu. U ime Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Kragujevcu polaznicima EMI kursa sertifikate je uručio prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Vladimir Ranković i tom prilikom istakao značaj realizovanja nastave na stranim jezicima u cilju internacionalizacije Univerziteta i njenih članica i pohvalio spremnost nastavnika Kragujevačkog univerziteta da se usavršavaju i stiču nova znanja.

Obuku su sprovodili predavači sa Katedre za anglistiku Filološko- umetničkog fakulteta – prof. Biljana Vlašković Ilić, doc. Dejan Karavesović, doc. Branka Milenković, doc. Anica Radosavljević Krsmanović i asistent Nina Manojlović. U ime tima EMI predavača prisutnima se obratila doc. dr Branka Milenković, rukovodilac tima i naglasila značaj organizovanja ovakvih vidova usavršavanja nastavnog kadra i  razmene iskustava i ideja za realizovanje budućih projekata.

Cilj ove inicijative bio je da se predavačima Univerziteta u Kragujevcu pruži podrška da svoje predmete drže stranim studentima na engleskom jeziku i da se osnaže u sprovođenju celokupnih studijskih programa na engleskom jeziku.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži