Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo POMOZIMO Janku da pobedu opaku bolest
 
 

POMOZIMO Janku da pobedu opaku bolest

Kragujevčaninu Janku Tanasijeviću, kom je dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri, potrebna je pomoć za lečenje u Nemačkoj. Zainteresovani mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 822 na broj 3030, ali i uplatom novca na dinarski ili devizni račun.

 

“Janku je u decembru 2018. godine dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri. U tom trenutku imao je 24 godine. Bavio se onim što je najviše voleo od malena, košarkom. Do novembra 2018.godine aktivno je igrao košarku u KK “Radnički” iz Kragujevca, osvojio sa ekipom Univerziteta iz Kragujevca bronzanu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3X3 u Kini 2016.godine. Bio je student mašinstva. Sad mu je ceo život promenjen. Jankovo lečenje počinje hemioterapijama i zračenjem u KC Kragujevac i KC Srbije u Beogradu. Metastaze na jetri su za sada neoperativne. Do sada je primio 24 ciklusa hemioterapija, imao 43 seanse zračenja i jednu hemoembolizaciju jetre.

U aprilu 2020. godine trebala je biti urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beogradu, ali zbog pogoršanja njegovog stanja i pojava novih metastaze na jetri i limfnim čvorovima, što je dijagnostikovano na PET CT, videlo se da je bolest u progresiji i intervencija X nožem je otkazana. Njegov ordinirajući onkolog mu je preporučio jedan drugi vid terapije, za uspešnije lečenje, koja daje dosta dobre rezultate, a ne sprovodi se nigde u Srbiji - regionalnu hemioterapiju, direktnu i ciljanu samo u jetru, koja će pomoći da mu se metastaze smanje i dovedu u stanje da može da se izvrši intervencija X nožem. Tu terapiju sprovodi Medias klinikum iz Burghausena u Nemačkoj na čelu sa Prof. Dr Aignerom.

Potrebno je da se odrade 4 ciklusa te terapije u trajanju po 10 dana. Za tu vrstu terapije,dalje lečenje, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja potrebna su značajna novčana sredstva”, objavljeno je na sajtu Humanitarne fondacije Budi human.

Humani građani Janku Tanasijeviću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 822 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal. Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069990-84

Uplatom na devizni račun: 160600000007000733

IBAN: RS35160600000007000733

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži