Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Poklon čestitka za prvu bebu u 2016.
 
 

Poklon čestitka za prvu bebu u 2016.

Prva beba rođena u novogodišnjoj noći je dečak, težak 4,2 kg i dugačak 59 cm a na svet ga je donela Emina Šaćirović iz Kragujevca.

Beba je rođena u 04,30 minuta, carskom rezom a prema rečima lekara porođaj je protekao u najboljem redu. Emina, kojoj je ovo druga beba, oseća se dobro i kaže da se za ime bebe još nisu odlučili ali da je njena želja da se zove Teodor. Majku i prvu rođenu bebu u novogodišnjoj noći, danas su obišli član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja Gordana Damnjanović i načelnik Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu politiku, Nikola Ribarić i tom prilikom uručili poklon čestitku u vrednosti 100.000,00 dinara. Sa predstavnicima lokalne samouprave porodilju je posetio i v.d. direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović. Godina za nama bila je godina stabilizacije. Učinjeno je sve da se obaveze, u finansijskom smislu, realizuju.

Neka 2016. bude lepa godina, godina posvećena porodici i porodičnim vrednostima i sa nacionalnog i sa lokalnog nivoa i sve aktivnosti biće usmerene u tom pravcu - rekla je Gordana Damnjanović, ističući da će, u godini koja je pred nama, lokalna samouprava pružiti podršku za vantelesnu oplodnju za četrdesetak kragujevačkih parova. Prema podacima iz kragujevačkog porodišta u protekloj 2015. godini rođeno je 2390 beba.

Prof. dr Sazdanović podsetio je da, zahvaljujući rekonstruciji porodilišta koje je obnovljeno 2014. godine, sredstvima fondacije Dragice Nikolić, boravak porodilja i beba prijatniji a da su uslovi za rad osoblja dostigli evropske standarde, ističući pri tom da se u Kliničkom centru Kragujevac leči oko dva miliona stanovnika iz šest okruga Srbije.

This content has been locked. You can no longer post any comment.