Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Skuplji zakup na Šarenoj pijaci
 
 

Skuplji zakup na Šarenoj pijaci

Gradsko veće na današnjoj sednici odobrilo poskupljenje zakupa tezgi na Šarenoj pijaci.

Članovi gradskog veća danas su dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP ”Gradske tržnice” o izmenama i dopunama Cenovnika za naplatu pijačnih usluga.

Direktor ovog preduzeća Dušan Župljanić objasnio je da se izmene odnose na cene zakupa tezgi na Šarenoj pijaci i istakao da su nove cene dogovorene sa zakupcima, odnosno Unijom pijačnih prodavaca.

Pre utvrđivanja novog cenovnika, rekao je Župljanić, izvršeno je novo zoniranje na Šarenoj pijaci kojim su uvedene ekstra, prva i druga zona tezgi. Pritom, ekstra zona obuhvata 32 punkta, prva 84, a druga zona 408 punktova.

- Nove cene će se odnositi na sve tri zone, ali je najveće povećanje, sa 12 na 16 hiljada dinara, na mesečnom nivou, u ekstra zoni – rekao je Župljanić i dodao da su ostale zone pretrpele manje izmene.

Direktor ”Gradskih tržnica” je najavio i uvođenje nove kategorije, kako se izrazio, “punkta kao magacinskog prostora”. Prema njegovim rečima, preduzeće je izašlo u susret zakupcima i na njihov zahtev odobrilo da se oko 40 tezgi, koje su trenutno prazne, iznajmljuju kao neka vrsta magacinskog prostora.

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.